Hotell Hässleholm | Fokusera på kropp och själ

Trevligt hotell i Hässleholm med bra kommunikationer

Tyringe Kurhotell, ett hotell med anor från tidigt 1900-tal, ligger vackert beläget mitt i en lummig bokskog. Trots närheten till naturen har hotellet fantastiskt goda kommunikationer och förbindelser i form av tåg till Hässleholm. Vilket gör att du på ett smidigt sätt kan ta dig vidare för t.ex en dagsutflykt och utforska resten av skåne län, samtidigt som du har skogen utanför rummet.

Hotellet erbjuder uppskattade weekendpaket samt har tillgång till moderna konferenslokaler och stilfulla festlokaler som fungerar bra för alla typer av konferenser. Maten är högklassig och majoriteten av hotellrummen är nyrenoverade med stilfull inredning.

Du parkerar alltid gratis vid övernattning på Tyringe Kurhotell. För dig som kommer med transportbil eller större fordon är hotellet perfekt.
Vi har laddare för elbilar i samarbete med PAIR. 300 meter från hotellet finns även laddare anslutna till E.ON.

”En given pärla för många, en diamant för mig. Ett givet stopp varje år” – Kristoffer Persson.

Konferenspaket veranda

Mysigt hotell i Skåne för alla typer av besökare

Till hotellet har besökare lockats sedan 1900-talets början. Idag finner du ett hotell som är varsamt uppdaterat till att bli en modern oas för sport och rekreation i Skåne.

Med genomtänkta paket välkomnar vi sport- konferens- eller weekendgäster som söker ett utmärkt boende för en inspirerande och sund vistelse med kropp och själ i fokus.

I anslutning till vårt hotell ligger en av de mest fullskaliga multisporthallarna som nästan saknar motstycke i Sverige.

Förutom detta hittar du även ishall, simhall, flera härligt varierande och bra golfbanor, löparspår samt förstås den storslagna naturen som skänker platsen en ny skepnad varje årstid.

Aktiviteter i närheten för er som gäster

Aktiviteter i Tyringe

Det finns stora möjligheter för er som gäster att ha en bra, aktiv vistelse under tiden ni bor på vårt hotell. Här finner du en del tips på saker att göra i Tyringe.

Aktiviteter i Hässleholm och runt om i Skåne

Utöver att stanna i Tyringe och ta del av alla de aktiviteter som erbjuds här så kan du, tack vare vårt läge centralt i Tyringe, t.ex tåg ta dig vidare till järnvägsstationen i Hässleholm, vilken är centralt placerad mitt i Hässleholm.

Därifrån kan du besöka någon av alla de sevärdheter som finns i närheten så som och besöka någon av alla de sevärdheter som finns i närheten, bland annat Tykarpsgrottan, Hässleholms kulturhus eller Hovdala slott.

Du kan även ta tåget vidare till andra delar av Skåne som t.ex Lund, Helsingborg och Malmö för att sedan komma tillbaka och njuta av en riktigt god natts sömn i ditt rum eller varför inte en bit god mat till bra pris på vår terrass.

Våra hotellrum

Vi har rum för alla på vårt hotell i Hässleholm, oavsett om du som ska boka reser ensam eller om ni är en småbarnsfamilj. Med oss kan du räkna med att få ett hotell i Skåne där ditt rum är lika bekvämt som smakfullt inrett.

Flertalet av våra rum är nyrenoverade och är utrustade med nyrenoverade badrum och fantastiska sängar för att främja en utmärkt nattsömn.

I alla rummen ingår en bra frukost och vår personal kommer göra allt och ännu mer för att du verkligen ska kunna njuta och få en trevlig vistelse hos oss. 

Tyringe Kurhotell är ett mysigt hotell i Skåne som ligger i ett vackert läge med närliggande, vacker bokskog. Detta gör att du kan räkna med att få en fantastisk vistelse fram till utcheckning som är lika avkopplande som njutbar.

Vi erbjuder superiorrum, dubbelrum, enkelrum och budgetrum. Samtliga till bra priser. Klicka här, läs mer och boka något av våra hotellrum

Om din vistelse på vårt mysiga hotell i skåne

Vid incheckning möts ni som gäster av vår trevliga personal som kommer ge er den service som krävs för att du verkligen ska kunna njuta när ni kommer till oss. Det blir svårt att hitta ett mysigare och mer avkopplande boenden än vårt hotell i skåne län.

För er som gäster erbjuder vi parkering i direkt anslutning till vårt hotell. Utöver alla andra aktiviteter som erbjuds runt om hotellet så kan du t.ex äta en bra bit mat på vår lilla, mysiga terrass för ett bra pris. Vid utcheckning kommer du att vara nöjd med din fina vistelse.

Klimatneutralt hotell i Hässleholm

Världen är stor. Tyringe och Hässleholm kommun är litet. Vi backar dock inte för vårt ansvar i att skapa en bättre framtid och vill lämna så lite klimatavtryck som möjligt efter vårt hotell.

Vi anstränger oss för att skapa så litet klimatavtryck som möjligt.
Vi hoppas du delar vår vision och hjälper oss på vägen.

Vi ska, lite förenklat, beskriva hur vi gör din vistelse på vårt hotell klimatneutral – det vi enkelt förstår kan vi också påverka.

Våra 3 steg mot en klimatneutral upplevelse på Tyringe Kurhotell.

1.Vi försöker göra medvetna val i vår drift av vårt hotell i Skåne. Några exempel är att vi alltid försöker köpa råvaror från lokala och schyssta partners, vi investerar i sensorstyrd och effektiv belysning och eliminerar inköpsval med onödig negativ miljöpåverkan. Vi uppmuntrar också våra gäster att göra smarta val under sin vistelse hos oss.
2. Vi har tillsammans med extern expertis beräknat vårt miljöavtryck i form av Co2 påverkan när det gäller hotellövernattningar och konferensbesök.
3.Vi investerar i Co2 positiva projekt motsvarande som går åt för din övernattning eller konferens. Det projekt vi investerar i är ett solenergiprojekt i Bhilwara-distriktet i Indien som genererar 8700 ton mindre koldioxidpåverkan varje år.

Kurhotellets historia

Starten för vårt hotell

Hotellet har en spännande historia. År 1905 stod byggnaden klar och var då en Vattenkuranstalt. Hit kunde man åka för vila och rekreation och Tyringes höga, rena skogsluft ansågs mycket bra för hälsan. 

Många celebriteter har under årens lopp gästat vårt hotell i Hässleholm.

Européer välfärdar till hotell i skåne.

Under 1930-talet var Tyringe Kurhotell en av de mest välbesökta kuranstalterna i Europa. Under 1960 och 1970-talet sattes den moderna prägeln på vårt hotell som då omvandlades till ett konferens och danshotell som blev vida känt i hela Sverige. 

Även Idrottsförbund började gästa hotellet utanför Hässleholm och Tyringe vid den här tiden och utvecklingen inom idrott och läger har fortsatt.

Väldigt varsamt renoverat med hänsyn till den ursprungliga atmosfären

Under 1980-talet byggdes det till en modern flygel som idag hyser den största konferenslokalen i vårt hotell samt hotellrum. I början av 2000-talet renoverades vårt hotell varsamt och med hänsyn till den ursprungliga atmosfären.

Generationsskifte och renovering 

Nyligen bytte hotellet ägare i samband med ett generationsskifte inom familjen och en transformation av hotellet inleddes där verksamheten utvecklas mot framtidens upplevelse. Rum, konferensrum. lobby renoverades och en ny inriktning för träning- och lägerverksamhet skapades.

Hotellet har också fått en ny hållbar profil och erbjuder idag en klimatneutral konferens och övernattningsmöjlighet till bra priser.

Konferenslokaler i Skåne

Hotellet har mycket nära till bra kommunikationer. I anrik miljö erbjuder vi 34 rum, flera konferenssalar med plats för mellan 2-200 personer, matsalar och två festsalar.

Hotellets anor från tidigt 1900-tal bidrar till att skapa en unik känsla i lokalerna.

Flertalet av våra rum är nyligen renoverade och det i kombination med vår härliga lobby skapar de bästa förutsättningarna för en fantastisk vistelse på Tyringe Kurhotell.

Titta på våra olika konferenspaket samt våra olika konferenslokaler

konferenslokaler Björka

Träningsläger eller träningshelger

Tyringe Kurhotell har en tydlig satsning på friskvård och vi erbjuder idag träningsmöjligheter för stora grupper inom vårt koncept Tyringe Sport Camp.

Här kan man välja att bo i något av våra rum i vårt hotell eller i vår nyrenoverade Sport Lodge som är ett roligt och sammasvetsande boende under ditt träningsläger inom bland annat ishockey, fotboll, friidrott, basket, konståkning, handboll, innebandy eller simning. 

Läs mer om träningsläger på kurhotellet.

Frågor och svar kring vårt hotell i Hässleholm

Det finns gratis parkering precis utanför hotellet.

Frukost ingår vid bokning av hotellrum.

Tack vare de goda kommunikationerna som finns i närheten av vårt hotell så är det mycket enkelt att ta sig vidare till exempelvis Lund, Malmö, Helsingborg och Hässleholm och ändå få den lugna vistelsen med bokskogen utanför fönstret.

Wifi ingår kostnadsfritt i ditt boende.

Ja, om de inte checkar in själva utan har husse eller matte med sig. Vi har rum avsedda för dig som har hunden med sig. 

Ja. Laddare från Pair finns vid entrén. Det finns även laddare från E.ON ca 300 meter från hotellet.

Om du inte kommer med bil så ligger järnvägsstationen endast 400 meter från hotellet.

I nordöstra Skåne. 
6 mil från Helsingborg. 
8 mil från Malmö.
12 mil från Köpenhamn.

Tyringe Kurhotell erbjuder en klimatneutral upplevelse.

Absolut! Vårt hotell är ofta i en passande storlek just för detta med 34 rum och kapacitet för ca 80 gäster. Vi kan dock hantera även större sällskap än så. Välkommen med din förfrågan.

Jodå det ser väldigt bra ut! Vi har flera olika konferenslokaler som samtliga är nyrenoverade. Vår största sal kan ta upptill 200 personer. Men vi har konferensrum anpassade ända ner till 4 personer. Dessutom har vi väldigt attraktiva priser.

Då har du kommit till en flexibel och bra plats med möjlighet för utställare, flera olika konferensrum mm. Flera företag har redan upptäckt detta och vi har varje år flera återkommande olika event hos oss.