Att göra nära Tyringe Kurhotell

Anläggningar och aktiviteter

Tyringe Kurhotell har en fantastisk placering i direkt anslutning till mängder av möjligheter för en aktiv vistelse. Och när vi säger direkt anslutning är det precis det vi menar. Inga långa förflyttningar eller behov av några kommunikationer. Oavsett vad du önskar utöva så finns anläggningen inom promenads- uppvärmningsavstånd.

Nedan ser ni en kort presentation av några av de anläggningar och möjligheter som finns på eller i anslutning till hotellet

Löparslingor eller vandringsled vid hotellet
Motionsslingorna – Sanatorieskogen

Tyringe Kurhotell ligger oerhört vackert i direkt anslutning till Sanatorieskogen och är perfekt för rekreation eller alla olika sorters träning i naturen. Det finns tre startplatser, med tydliga informationstavlor kring längd och slingor. En fantastisk möjlighet att använda oavsett om du är på Tyringe Kurhotell en natt eller en hel vecka.
Avstånd från hotellet: 75 meter.

Tennis grusbanor vid hotellet
Tennis grus

Bara en serve från hotellet finns Tyringe Tennisklubb som tillhandahåller två grusbanor i gott skick. Banorna ligger inbäddade i den vackra skogen som omger hotellet. Tider bokas via Tyringe tennisklubb. Avstånd från hotellet: 300 meter.

Tennis hardcourt

Hotellet har en egen tennisbana alldeles bredvid huvudbyggnaden att tillhandahålla för gäster utan kostnad för dig som boende på hotellet eller för besökare på läger på Tyringe Sport Camp. Planen är för motionsspel. Önskar men grusbanor finns Tyringe Tennisklubb endast en kort bit från hotellet.
Avstånd från hotellet: 0 meter.

Hotellets aktivitetsrum

Hotellet har ett eget 350 m2 stort aktivitetsrum som kan användas mot förfrågan. Här finns b la biljardbord, dart, fotbollsspel, puttinggreen, projektor där ni tillsammans kan streama sport eller underhållning.

Inomhusplan med konstgräs och löparbanor – Multiarena

Multihallen är en unik hall som är alldeles nybyggd. Ligger i direkt anslutning till flera av de andra sportanläggningarna (ishall, simhall, bowling) och endast en kort promenad från hotellet. Här spelar man upptill 9-mannafotboll i behagligt klimat på skonsamt konstgräs året runt. Det finns även löparbanor runt om planen. Avstånd från hotellet: 500 meter.

Fiske

En kort nedförsbacke från hotellet finner du Verktygsdammarna där Tyringe Sportfiskeklubb erbjuder fiske. Här njuter du av naturen och lugnet och högkvalitativt fiske av inplanterad regnbågslax och öring.
Avstånd från hotellet: 300 meter

Tyrs Hov

Idrottens högborg i Tyringe som rymmer mängder av aktiviteter. Anläggningen är känd i hela landet genom de olika träningsläger som bedrivs här. Tyrs Hov har full beläggning året om genom ishockey, konståkning, styrketräning mm. Anläggningen är unik i sitt slag och blir ett bra nav för aktiviteter under träningslägret på Tyringe Kurhotell.
Avstånd från hotellet: 500 meter.

Idrottshall Tyringe
Sporthallen

Sporthall för allroundanvändning är en del i anläggningen Tyrs Hov. Hallens spelyta är 40 * 20 m och är delbar. Det finns 4 st. omklädningsrum. Vid stora arrangemang finns det tillgång till ytterligare omklädningsrum. I anläggningen finns också brottar-, spinning-, bordtennis- och klubbrum.
Avstånd från hotellet: 500 meter.

Ishallen

Tyrs Hovs ishall har plats för 3 500 åskådare – 700 sittplatser och hela 2800 ståplatser. En stor och fantastisk ishall som dessutom nyligen fräschats upp ytterligare. Här har många fantastiska ishockeyspelare och konståkare upplevt härliga stunder och lagt grunden för en bra idrottskarriär.
Avstånd från hotellet: 500 meter.

Jacuzzi Tyrs hov
Simhall med relaxavdelning

25-meters bassäng med 4 banor. Men kanske framförallt härliga relaxmöjligheter som kommer väl till pass under ert träningsläger på Tyringe Kurhotell. Här finns bubbelpool, ångbastu, traditionell basta, vattenrutsch mm.
Omklädningsrum och stora bassängen är dessutom nyligen renoverade. Avstånd från hotellet: 500 meter.

Hotellets egen 11-manna fotbollsplan

Precis utanför dörren från hotellet har vi en egen fullskalig 11-manna fotbollsplan vackert inbäddad i Sanatorieskogen. Här kan ni utöver träna och arrangera fotbollsmatcher fritt i överenskommelse med oss disponera fotbollsplanen. Här har såväl Malmö FF, IFK Göteborg och FC Bröndbys a-lag spelat matcher.
Avstånd från hotellet: 50 meter.

Fotbollsplan Tyrs Hage
Tyrs Hage

Tyrs Hage är Tyringes natursköna idrottsplats inbäddad i den härliga skogen. Oerhört vacker idrottsplats. Här finns två fullstora gräsplaner och en grusplan med belysning. Runt huvudplanen finns löparbanor med stybb.
Avstånd från hotellet: 1400 meter.

Bowlinghallen

Bowlinghallen i Tyrs Hov har fyra banor och är ett perfekt sätt att bryta av från ordinarie träning samt svetsa samman gruppen – kanske genom en lagtävling. Avstånd från hotellet: 500 meter.

Elbelysta motionsspår – längdåkning och löpning

Skidåkning vintertid och en jogging runda eller promenad sommartid. Visst låter det skönt och faktum är att Tyringekorpen sedan 1987 håller tre spår öppna för motionsaktiviteter strax söder om samhället. 5,7 och 10 kilometers sträcker med start och mål på samma plats som utegymmet.

Padelhall

Precis bakom hotellet ligger Tyringe Padelhall som byggdes 2022.
Här har du en toppmodern padelhall med 3 dubbelbanor där alltså 12 personer kan spela samtidigt.
Avstånd från hotellet: 100 meter.

Boule

I Tyringe finns möjlighet att spela boule såväl utvändigt samt inomhus i Boulegetingarnas boulehall. Banorna ligger belägna precis vid Tyringe Korsvirkeshus som framför sig har de vackra leksaksdammarna. Avstånd från hotellet: 800 meter

Förmedlingscentralen Tyringe
Shoppa på Tyringes ”Ullared”

Förmedlingscentralen, FCT, är en unik köpupplevelse! 7000 kvm shopping endast en kort bit från hotellet. Hos FCT Köpcenter hittar du avdelning efter avdelning som är fyllda med allt du kan behöva och letar efter. Det finns på FCT även en stor yta för second hand. Avstånd från hotellet: 1,5 kilometer.

Hovdala slott
Hovdala slott

Hovdala slott har anor från medeltiden och en mycket spännande historia och ligger endast 10 km från hotellet. Utöver det vackra slottet och dess kring byggnader kan du avnjuta vacker trädgårdsmiljö och inte minst fantastiska vandringsleder runt Finjasjön som är i anslutning till slottet. Det finns flera olika vandringsleder utifrån din ambitionsnivå. Avstånd från hotellet: 10 km.